//

שאלה - איחור במחזור לאחר לקיחת פוסטינור

השאלה:
אני בת 21. לפני שבועיים שכחתי את שתי הגלולות האחרונות בחפיסה, ולכן לקחתי פוסטינור לאחר קיום יחסי מין. באותו לילה הרגשתי רע, ונאלצתי לקחת פוסטינור נוסף. מאז לא קיבלתי מחזור. בדיקות דם שללו הריון, אך הראו אנמיה וערכים גבוהים של אלקלין פוספטאז, דבר שלא היה בבדיקות הקודמות שנעשו לא מזמן.

האם פוסטינור קשור לתפקודי כבד? האם איחור של שבועיים במחזור לאחר לקיחת פוסטינור (פעמיים) נחשב נורמלי?


תשובה:


פוסטינור היא גלולה המכילה מינון גבוה של הורמונים. גלולה זו יכולה לשבש את המחזור החודשי, בעיקר מכיוון שלקחת שתיים, ובכך הגדלת את מינון ההורמונים.

את מתארת תחושה רעה לאחר נטילת גלולה אחת, אך לא תיארת במה התחושה באה לידי ביטוי. האם בבחילות, הקאות, כאבי בטן? אלו תופעות לוואי שיכולות להופיע כתוצאה מנטילת התרופה, וככל הנראה התגברו בשל לקיחת הכדור השני.

בדרך כלל גלולה זו אינה משפיעה על תפקודי הכבד, אבל בהחלט יכול להיות קשר. אני מציעה לפנות לרופא המטפל ולנהל מעקב אחר תפקודי הכבד. כמו כן יש להוסיף בדיקות נוספות על מנת לשלול סיבה אחרת.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!