שאלה - הקשר בין סימבאסטאטין לפסוריאזיס

השאלה:
אני בן 51. האם יש קשר בין נטילת סימבאסטאטין 10 מ"ג לבין התפרצות מחודשת של פסוריאזיס אחרי הפוגה ארוכה יחסית? יש שיפור מדהים ברמת השומנים בדם. אני חושב לרדת למינון של יום כן ויום לא. אשמח לשמוע את דעתכם.


תשובה:


לא ידוע לי על קשר בין נטילת סימבאסטאטין לבין התפרצות מחודשת של פסוריאזיס, ולא מצאתי על כך מידע בספרות הרפואית. להיפך, ישנן עדויות כי לסטאטינים השפעה מיטיבה על מחלות עור שבהן מעורב תהליך דלקתי, וביניהן מחלת הפסוריאזיס.

ד"ר שירי אורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!