שאלה - האם ניתן לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת TK בשתי העיניים במקביל?

השאלה:
האם ניתן לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת TK בשתי העיניים במקביל?


תשובה:

התשובה היא כן. מדובר בניתוח מזערי, שלא אמור לגרום לנזק רקמתי משמעותי, שכן לא מבוצע שום חתך ברקמת הקרנית, והסיכון לזיהום, דימום או בצקת לאחר הניתוח הוא יחסית נמוך.
על כן, לא סביר כי תהיה בעיה גדולה בביצוע הניתוח בשתי העיניים בו זמנית.
המגבלה היחידה שיכולה להפריע היא הרגישות לאור, שחולפת רק לאחר מספר שבועות, ומפריעה לנהיגת לילה. במידה ואין בעיה עם מנוחה לאחר הניתוח, והמטופל לא מחויב לנהוג בלילה,
סביר כי יפיק תועלת מביצוע הניתוח במקביל.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!