שאלה - כאבי בטן שמגיבים לפאמוטידין

השאלה:
לפני כחודש התחילו לי כאבי בטן, לפעמים חלשים ולפעמים למשך יום שלם של כאבי תופת. קשה להבחין במקור הכאבים, אני מרגיש אותם בעיקר ברום הבטן. לרוב כשיש לי כאבי בטן, יש לי גם גזים. פניתי לרופאה והיא חשדה בווירוס. קיבלתי ספסמלגין, ואחרי שבועיים שוב חזרתי עם הכאבים, נתנה לי פאמוטידין, ספירת דם ובדיקת דם להליקובקטר פילורי. עם הפאמוטידין לא כואבת לי הבטן.

תוצאות הבדיקה HELICO PYLORI IgG נמצאות בתחום הנורמה. בבדיקה MONO% התוצאה 10.7, מעל הנורמה (9-3.4). בבדיקה WBC התוצאה 4.3, מתחת לנורמה (10.8-4.8). בבדיקת GGT התוצאה 8, מתחת לנורמה (61-11), וישנה הערה: "הבדיקה בוצעה פעמיים".

אשמח לקבל חוות דעת נוספת על המצב.


תשובה:


לפי תיאורך, ולאור העובדה שהכאבים מגיבים לפאמוטידין, יתכן שמדובר בסוג של ריפלוקס או בחומציות יתר בקיבה. הבדיקות שלך תקינות. רמות ה- GGT מעידות על תפקוד הכבד. רמות גבוהות מרמזות על בעיה בכבד, אך לרמות נמוכות לרוב אין משמעות קלינית. לגבי הבדיקה להליקובקטר פילורי, לא די בערכי ה- IGG על מנת לקבוע אם היא חיובית או לא.

בכל מקרה עלייך לחזור עם תוצאות הבדיקה אל הרופאה, ולשקול ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה, על מנת לראות את דרכי העיכול העליונות ולשלול פתולוגיות שעשויות לגרום לכאבים מהם אתה סובל.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!