שאלה - תוצאות לא תקינות בבדיקות הריון

השאלה:
לפני שבועיים ביצעתי בדיקת שתן ביתית להריון והתוצאה היתה חיובית. לפני שבוע התחילו דימומים וכאבי בטן, ובבדיקת אולטרסאונד (בשבוע ה-6) נראה שק הריון ללא עובר, ונשלחתי לבצע בדיקת HCG. ביצעתי היום את הבדיקה, והתוצאה היתה 128 IU/L. האם על סמך הערך הנמוך ניתן להסיק כי ההריון נפל? או שאינו תקין?




תשובה:


הערך של הורמון הבטא שהתקבל בשבוע ה-6 אכן נמוך מהמצופה, מכיוון שלקראת שבוע זה, ובעצם בין השבוע ה-8 ל-12 ההורמון צריך להיות בשיאו, ומדובר בערכים של אלפים. למרות זאת, רק על סמך ערך זה, אי אפשר לדעת בוודאות כי ההריון נפל או שאינו תקין.

לא ציינת אם בדיקת האולטרסאונד בוצעה באופן טראנסאבדומינלי (דרך הבטן) או וגינלי. בדרך טראנסאבדומינלית קשה לראות דופק עוברי בשבוע ה-6, אך ניתן לראות שק הריון. אם הבדיקה היתה וגינלית, צריך היה לראות הן שק הריון והן דופק עוברי.

יש יסוד לחשש שלך לגבי הריון זה לפי ממצאי הבטא והאולטרסאונד. אמליץ לך לחזור על האולטרסאונד על מנת לוודא את חיות או חוסר חיות העובר, ולהתייעץ עם הגינקולוג המטפל.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ירחמיאל ברבר ד"ר ירחמיאל ברבר
מטפל מגיל 18 ואילך כולל הגיל השלישי, פסיכיאטר של... קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ