דיאטה מתאימה לסובלות מקנדידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:
אני בת 22. הייתי רוצה לדעת על איזו דיאטה אני צריכה להקפיד בשביל שהקנדידה תיעלם.
תשובה:
קנדידה היא פטריה, שעקב צמיחה ושגשוג יכולה לגרום לתסמינים במערכות שונות של גופנו: גירודים, פטריות ברירית הפה, פטריות בציפורניים, פטריות בנרתיק; במעיים - שלשולים או עצירות, תחושת מלאות בבטן, עייפות לאחר ארוחה; בעצמות ובשרירים - כאבים מפושטים, קושי בביצוע פעילויות שונות; וכן היחלשות של המערכת החיסונית, פגיעה במערכת ההורמונלית ועוד. המצע הטוב ביותר לגידול קנדידה הוא סביבה לחה וחמה וסביבה המכילה סוכרים ושמרים. הטיפול הטוב ביותר הוא לשלול תנאים אלה מהפטריה. הטיפול המומלץ הוא שילוב של טיפול קונבנציונאלי (כדורים ומשחות נוגדי פטריות), וכן טיפול נטורופתי, המבוסס על שינויים תזונתיים בשילוב תוספי מזון מן הטבע. השינויים התזונתיים המומלצים כוללים רשימה של מזונות שמהם כדאי להימנע, וכן רשימת מזונות מומלצים. המזונות מהם כדאי להימנע הם פירות מתוקים (כמו פירות יבשים, אבטיח וכו'), מאפים המכילים שמרים, מזונות המכילים סוכר פשוט (כמו שוקולד), יין, בירה, בשר וכל מזון מעושן, גבינות מיושנות וכו'. המזונות המומלצים הם יוגורטים המכילים חיידקים פרוביוטיים, מוצרי חיטה מלאה, דגים (טונה, סלמון), תה צמחים (לואיזה), דגנים מלאים (אורז, כוסמת). כמו כן מומלץ להימנע משימוש באנטיביוטיקה בתקופה זו, וכן לטפל בסימפטומים במקום הנגוע, כלומר אם הזיהום הוא בציפורניים, יש לטפל ספציפית באזור זה. תוכלי למצוא עוד מידע באמצעות מנוע החיפוש של אינפומד. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד