שאלה - האם יתכן שיהיה קיים צורך בביצוע ניתוח להורדת אשך טמיר שלא בתינוקות?

השאלה:
האם יתכן שיהיה קיים צורך בביצוע ניתוח להורדת אשך טמיר שלא בתינוקות?


תשובה:

בהחלט כן. גם אשכים אשר ממוקמים היטב בשק האשכים בינקות יכולים מסיבה כלשהי לעלות עם הזמן ולתפוס מקום גבוה יותר בתעלת המפשעתית. לעתים הורים מדווחים, כי לילדם מעולם לא הייתה בעיה שכזו כשנולד, ורק בגיל מאוחר יותר- 5-10 התפתחה. במקרה שכזה, יש לטפל, בדיוק באותו אופן ומאותן סיבות שיש צורך לטפל בתינוק שנולד עם אשך טמיר.
לאחר ביצוע אבחנה מדויקת, כי אכן מדובר בטמירות, הילד לרוב יישלח לטיפול ניתוחי דומה.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!