שאלה - האם זה תקין כי לאחר ניתוח להורדת אשך טמיר שק האשכים יתנפח וישנה את צבעו?

השאלה:
האם זה תקין כי לאחר ניתוח להורדת אשך טמיר שק האשכים יתנפח וישנה את צבעו?


תשובה:

תלוי באיזו רמה. לאחר ניתוח של שק האשכים להורדת אשך טמיר, סביר כי הרקמה תשנה מעט את צבעה, בשל דימומים קטנים ומקומיים. אולם, במידה ושמים לב לנפיחות משמעותית של שק האשכים אחרי הניתוח, שינוי צבע בולט לאדום/כחול, או מישוש נוזלים מרובים בשק, יש לבוא מיידית לבדיקה רפואית, על מנת לשלול דימום אל תוך השק, שעלול היה להיגרם בזמן הניתוח. דימום שכזה קורה בד"כ במידה וכלי הדם המספקים את האשך אינם ארוכים מספיק.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!