שאלה - טיפול ברואקוטן להידרדניטיס סופורטיבה

השאלה:
אני בת 25. כשאובחנתי כחולת HS (הידרדניטיס סופורטיבה) רופא העור המליץ לנסות רואקוטן. אני סובלת מהמחלה כבר שנים, ולאחר אין ספור טיפולי אנטיביוטיקה שלא הועילו, המחלה בעיצומה בחודשים האחרונים, ומתבטאת בנגעים דלקתיים באזורי בית השחי והמפשעה.

מה סיכויי ההצלחה של הטיפול ברואקוטן? ידוע לי כי עד היום לא נמצא טיפול יעיל למחלה זו מלבד כריתת בלוטות. האם רואקוטן הוא טיפול ידוע?


תשובה:


הידרדניטיס סופורטיבה היא מחלה שכיחה יחסית, ולמרות זאת יש רק מעט מידע רפואי מבוסס לגביה. הטיפול היחיד שבאמת תמיד יעיל נגדה הוא אכן כריתת הבלוטות שהן המקור למחלה, אך הדבר כרוך בניתוח על סיבוכיו האפשריים.

ישנה רשימה ארוכה של טיפולים תרופתיים אשר נמצאו יעילים בחלק מהחולים. אחד מהם הוא טיפול בתרופה רואקוטן. טיפול זה מוכר, אך הדיעות חלוקות לגבי יעילותו. ישנם דיווחים על הצלחות גדולות בטיפול ברואקוטן ויש דיווחים על מקרים שבהם התרופה לא עזרה כלל. ההמלצה היא לנסות, ואם רואקוטן אינו יעיל - להפסיק.

התייעצי עם הרופא המטפל לגבי אופן הטיפול ותופעות לוואי של התרופה.

איחולי בריאות

ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!