שאלה - האם ניתן לנסות טיפול שמרני לפני שפונים לניתוח להורדת אשך טמיר?

השאלה:
האם ניתן לנסות טיפול שמרני לפני שפונים לניתוח להורדת אשך טמיר?


תשובה:

בהחלט כן. לרוב, מומלץ להורים להמתין עם ביצוע הניתוח בילדם, אשר נולד עם אשך טמיר, עד לפחות להגיעו לגיל חצי שנה-שנה. בזמן זה רואים לרוב ירידה ספונטנית של האשך בתעלה המפשעתית עד למיקומו התקין, ללא כל צורך בניתוח. לעיתים, עוזרים לתהליך זה להתרחש, ע"י מתן זריקות הורמונליות של ההורמון hCG, אשר הוכח כיעיל בגרימת נדידת האשך בכ-10% מהמקרים, וחוסך את הצורך בניתוח. יש לציין כי טיפול זה הינו יעיל רק במקרים ספציפיים, בהם האשך נמצא בקרבת מיקומו התקין.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!