שאלה - האם לקיחת צפורל בהריון יכולה לגרום להפלה

השאלה:
האם טיפול אנטיביוטי ב"צפורל" בשליש הראשון של ההריון יכול להיות גורם להפלה?


תשובה:

צפורל הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הצפלוספורינים, המשמשת לטיפול בזיהומים חיידקיים, בעיקר בדרכי הנשימה, דלקת באוזן התיכונה, זיהומים עוריים, זיהומים במערכת המין ובשתן, וזיהומים בעצמות ומפרקים.

קיים כיום דירוג של ה - FDA, שהוא מינהל התרופות והמזון האמריקאי, לפיו מדורגות כל התרופות על פי מידת הסיכון שלהן להריון.

צפורל משתייכת לקבוצה B, לפיה אין עדות לסיכון להריון בבני אדם במקרה של שימוש בתרופה במהלך ההריון ולכן הסבירות שצפורל הוא הגורם להפלה היא נמוכה ביותר.

אם ברצונך לדעת את כל הדירוג, הנה פירוט בקצרה:
A - לגבי התרופות הנמצאות בקבוצה זו, בוצעו ניסויים מבוקרים בנשים הרות שהוכיחו, שאין סיכון לעובר בשימוש בהן במהלך ההריון.
B - אין עדות לסיכון בשימוש בתרופות אלו במהלך ההריון, אצל בני אדם.
C - לא ניתן לשלול סיכון בשימוש בתרופה זו במהלך ההריון.
D - קיימת עדות ממחקרים או נתונים אחרים על סיכון לעובר בשימוש בתרופות אלו במהלך ההריון.
E - תרופות שהשימוש בהן במהלך ההריון הוא אסור.

(דירוג זה מופיע באינדקס התרופות של אינפומד לגבי כל תרופה - כאשר האות E מסומנת
כ- X,
עוד על הדרוג במבוא לתרופות.)

לכן מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי שימוש בתרופות במהלך ההריון.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!