שאלה - אני לוקח פרוזק כבר כמה שנים. כעת הוסיפו לי קומדין, האם אני יכול לקחת את

השאלה:
אני לוקח פרוזק כבר כמה שנים. כעת הוסיפו לי קומדין, האם אני יכול
לקחת את שתי התרופות ביחד ?


תשובה:
שילוב של פרוזק, תרופה נוגדת דיכאון, עם וארפארין (קומדין) , תרופה
נוגדת קרישה, יכול להגביר את הסיכון לדימום יתר אצל חולים המטופלים
בקומדין. פרוזק גורם לעיכוב המטבוליזם של קומדין ובכך מביא לעלייה
ברמות שלו בדם.

ייתכן ויהיה צורך להקטין את המינון של וארפארין או להחליף את
הטיפול בפרוזק. בכל מקרה יש לבצע ניטור תקופתי הדוק יותר של מנגנוני
קרישת הדם ולדווח לרופא על כל תופעת לוואי כגון: דימום יתר, סימנים
כחולים, דם בשתן.

[05/06/2000]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!