שאלה - שימוש במדללי דם בשל הפלות חוזרות

השאלה:
בשנה האחרונה עברתי 3 הפלות רצופות. יש לי 3 ילדים בריאים ב"ה, כולם נולדו בסוף השבוע ה-40 במשקלים נמוכים (2850-2200). הופניתי לברור תרומבופיליה (נטייה לקרישת יתר) - התוצאה הראתה שיש מוטציה אחת (מתוך 3). הרופאה המליצה על נטילת מדללי דם.

הבנתי שרק אם יש 2 מוטציות יש בעיית קרישה, ואצלי יש רק אחת - האם לדעתכם אני צריכה לקחת מדללי דם למרות שהתוצאה לא חד-משמעית, או שכדאי לברר גורם אחר להפלות? והאם יש סיכון בלקיחת מדללי דם בתקופת ההריון?


תשובה:


לאור 3 הפלות בשנה הייתי אומר שכדאי לקחת מדללי דם כדי לשמר את ההריונות למרות מוטציה אחת. רפואה זה לא מתמטיקה.

בכל אופן, התייעצי עם מומחה לקרישה. הסיכונים במדללי דם הם דימומים. הזהרי מנפילות וכו'.

ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!