שאלה - מתן אלטרוקסין לתינוק עם תת-פעילות בלוטת התריס

השאלה:
בני בן השבועיים התגלה בבדיקת סקר כסובל מתת-פעילות של בלוטת התריס. בני נולד פג בשבוע ה-34 במשקל 2.27 ק"ג. בבדיקת סקר ראשונית - TSH = 70. בייעוץ אנדוקרינולוגי נאמר לנו שיש לטפל בתרופה אלטרוקסין לשנתיים-שלוש הקרובות.

האם גדילתו תושפע בצורה כלשהי בהשוואה ליילוד נורמלי? האם המצב הפיך? וכיצד ניתן לאבחן זאת? אשמח לשמוע על מקרים אחרים הזהים למקרה שלי.


תשובה:


חשוב מאד לתת את הטיפול! חוסר הורמון אלטרוקסין, או מה שנקרא congenital hypothyroidism - אם לא יטופל יגרום לאיחור התפתחותי עד  גבול הפיגור, לכן יש להקפיד לתת את הטיפול באדיקות בהתאם להוראות רופא אנדוקרינולוג. לא בכדי הכניסו את הבדיקה לבדיקת סקר ארצית לכל ילד שנולד.

ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!