שאלה - גושים בשד בגיל צעיר

השאלה:
אני בת 27, נמצאת כבר 10 שנים במעקב באמצעות בדיקות אולטרסאונד של השד, עקב גושים רבים שנמצאו אצלי, בערך 10 גושים בכל צד. עברתי כמה פעמים ביופסיות. לפי תוצאות הבדיקה האחרונה, שני גושים גדלו בסנטימטר מהפעם האחרונה, וגודלם עכשיו 3.2 ס"מ ו-3.4 ס"מ. כתוב כי הגוש לובולרי, מישושי. יש לי תור לכירורג בעוד שבוע ואני לחוצה. יש שם המלצה להסרה כירוגית של הגושים הגדולים וזה מפחיד אותי. האם אפשר להימנע מהניתוח ולהסתפק בביופסיה או משהו אחר?

אני מחליפה כל שנה בערך את סוג הגלולות למניעת הריון שבהן אני משתמשת כדי לבדוק אם יש ירידה בהופעת הגושים. האם יש קשר כלשהו לזה? האם יש גלולות מומלצות יותר למצב שלי?

ראיתי כאן באתר שבתשובה אחת שהומלץ על יסמין, כיוון שהיא עוזרת במניעת גודש בשד. בשאלה אחרת הומלץ לעבור מיסמין לגלולה אחרת עקב הגושים. אני נוטלת היום גלולות מינס. אולי כדאי להפסיק לגמרי עם הגלולות?


תשובה:


גושים בשד, ברוב המקרים, הם שפירים, בעיקר בגיל צעיר יחסית, גיל הפוריות. ישנם גושים המתבטאים במחלה שפירה כגון פיברואדנומה, ציסטה, גוש פיברוציסטי ואלה הנפוצים יותר בעיקר בגיל צעיר.

לא ציינת מהי תשובת הביופסיה ואם יש במשפחה היסטוריה של סרטן השד. אם מדובר בפיברואדנומה, ההמלצה היא לעבור ניתוח, לפי גודל הגוש. אמליץ לך להמתין להתייעצות עם הכירורג אשר יכול לעיין בתוצאות הביופסיה ולבדוק אותך.

גושים בשד, בעיקר בגיל הפוריות, יכולים להיווצר כתוצאה משינויים הורמונליים, כלומר שימוש בגלולות המכילות הורמונים יכול לגרום להופעת גושים בשד. גלולות מסוג יסמין מכילות מינון יחסית נמוך של הורמונים. תופעות הלוואי הנפוצות של גלולות מסוג זה הן כאבי ראש ורגישות בשדיים.

גלולות מסוג מינס מכילות את המינון הנמוך ביותר של הורמונים מכל הגולות שישנן כעת בשוק, ולכן תופעות הלוואי שלהן אף יותר נדירות. אני מניחה כי זוהי הסיבה לכך שהגינקולוג המליץ לך עליהן.

איני יכולה להחליט בשבילך על הפסקת נטילת הגלולות. האם ניסית אי פעם להפסיק עם הגלולות ולבדוק אם יש ירידה בגושים? אמליץ לך להתייעץ בנושא עם הגינקולוג המטפל שלך.

שיהיה בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!