//

שאלה - ליפיטור וכאבי שרירים

השאלה:
אני בת 59. האם יעיל ליטול ליפיטור אחת ליומיים, בגלל כאבי שרירים, במקום פעם ביום?


תשובה:


יש כמה דברים שיש לברר כדי לענות על שאלתך. האם ליפיטור אחת ליומיים מועיל לשמירה על רמת הכולסטרול שלך כמו במינון של פעם ביום, או לפחות משאיר את הרמה בטווח הרצוי? האם הורדת במינון מקלה על כאבי השרירים? רצוי לא להסתמך רק על תחושת הכאב אלה גם לעקוב אחרי רמת ה- CPK בדם, שאם היא גבוהה, מעידה על נזק לשרירים. אם יש בעיה עם ה- CPK, יתכן שיש לשנות תרופה. לא כל עלייה ב- CPK מחייבת שינוי תרופתי, רק עלייה שהרופא יחשיבה כמשמעותית.

לאחר שתבררי את התשובות לשתי השאלות, את יכולה גם לקבוע אם הורדת המינון תהיה יעילה.

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!