דלג לתוכן
טיפול תרופתי ב- OCD
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/08/2009
2 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת איזה כדור ניתן לקחת לטיפול ב- OCD. ראיתי באתר שלכם 3 סוגים של כדורים. מה הכדור המומלץ מבין השלושה? מה אחוז ההצלחה של כדורים אלה? האם הם מעלימים את המחשבות והרצון לגעת בדברים? אם אתחיל לקחת כדורים ואכנס לאחר מכן להריון, האם יש סיכון לילד בשל השימוש בכדורים לפני כן?

תשובה:
כפי שתוכלי לקרוא בתשובות נוספות לגבי OCD, הטיפול התרופתי הנדרש בדרך כלל ממושך, לעיתים הוא נמשך שנים, ונדרש מינון גבוה יחסית של התרופה (פי 3-2 מהמינון המקובל של אותן תרופות לטיפול בדיכאון או בהפרעות חרדה אחרות). נקודות האור הן שההפרעה מופיעה ונסוגה במהלך החיים, שיש תקופות הקלה, שבמהלכן פוחת הצורך בטיפול (ניתן להפחית את המינון או להפסיקו בכלל), ושניתן לשלוט (לפחות חלקית) בסימפטומים על ידי טיפול פסיכולוגי, וזה מפחית את הצורך בטיפול התרופתי (לפי בהצלחת הטיפול וחומרת הבעיה הבסיסית). לגבי סוג הכדורים, 2 הקבוצות היעילות ביותר לטיפול ב- OCD הן תרופות מקבוצות ה- SSRI והטריציקלים. קבוצות אלו נבדלות ביניהן מבחינת תופעות הלוואי, וזה אינדיבידואלי לכל כדור. אם ניסית טיפול ב- SSRI אחד אשר גרם לתופעות לוואי, ניתן לעבור ל- SSRI אחר. לדוגמה, אם פקסט גרם להשמנה, מומלץ לנסות פריזמה או לוסטרל, אשר פחות גורמים להשמנה. קבוצת התרופות השלישית - SNRI, כוללת כמה תרופות שגם הן אינן גורמות להשמנה בדרך כלל ( אפקסור, איקסל, סימבלטה), ומבחינת שיעור ההצלחה בטיפול, זה לא שהן פחות יעילות, אלא הן יותר חדשות בשוק התרופות, ויש פחות נסיון לגביהן. שיעור היעילות של הטיפול התרופתי הוא כ-60%, אך זה לא תמיד מושג עם התרופה הראשונה שמנסים. לפעמים נחוצה החלפה לתרופה אחרת, ומציאת התרופה המתאימה יכולה לקחת שבועות ואף חודשים, וחשוב לשמור על אופטימיות ולא להתייאש. אם את מתכננת להיכנס להריון בקרוב, כדאי מראש להתחיל טיפול בכדור שהוא בטוח, על מנת שלא יהיה צורך להחליף את התרופה במהלך ההריון. הכדור הבטוח ביותר כיום הוא פריזמה או פרוזק, אך יש אחרים שנחשבים בטוחים יחסית. כדי לקבל תשובה עדכנית ומפורטת, מומלץ לפנות למרכז הטרטולוגי הארצי בעזרת רופא המשפחה, רופא הנשים, או הפסיכיאטר המטפל. בהצלחה ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"dr sagiya was sensitive to the child's age, medical history and needed treatment. she explained treatment and surgery to a good understanding. most important for me as a mother is to say: i was confident that i leave my daughter in trustworthy and capable hands"
פרופ' מרים דוידוביץ
פרופ' מרים דוידוביץ ילדים
מנהלת המכון לנפרולוגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים.
פרופ' ארנון ברוידס
פרופ' ארנון ברוידס אלרגיה ואימונולוגיה
מומחה ברפואת ילדים, אלרגיה ואימונולוגיה קלינית בילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו