שאלה - שמחתי לגלות אתר יעיל וחשוב זה, יישר כוח למפעילים ולרופאים. ב- 19/5 עברת

השאלה:
שמחתי לגלות אתר יעיל וחשוב זה, יישר כוח למפעילים ולרופאים.
ב- 19/5 עברתי הפלה / גרידה בב"יח, וזאת לאחר שבבדיקת אולטרסאונד
שגרתית בשבוע ה- 9 התגלה כי אין דופק לעובר. עברו כבר שבועיים ואני
מרגישה יותר טוב פיסית ונפשית, אם כי יש לי עדיין את הסימפטומים
הבאים ורציתי לברר אם זה נורמלי.
1. אני עדיין מדממת כמו במחזור רגיל , למרות שנאמר לי בבי"ח
שהדימום יכול להימשך עד 10 ימים.
2. יש לי מיגרנות, כאבי רגליים וחולשה כללית.
3. לפעמים אני חשה עצבות ודיכאון עקב המקרה למרות שהשלמתי עם זה.

שאלתי היא האם הדימום יכול להימשך כל כך הרבה זמן? האם תחושותיי
נורמליות?
לגבי השאלה השניה, אני חושבת שכן מכיוון שבלידתי הראשונה עברתי
ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה כמו בהפלה ותחושותיי היו דומות.



תשובה:
התופעות שציינת נורמליות בהחלט.

תחושת העצב והאבל היא צפויה, כחלק מהאובדן שחווית. טבעי שעליך
להיפרד מהעובר, קטן ככל שיהיה, וזה תהליך קשה מאוד ועם זאת חשוב,
בדרך להשלמה עם מה שהתרחש.

לגבי הדימום - אכן צפוי דימום לאחר הפעולה כיוון שלוקח כשבועיים-
שלושה למקום להחלים. ייתכן דמם קל אף שבועות רבים לאחר מכן (עד 12
שבועות). בדרך כלל לאחר כשבועיים הדימום הופך קל ביותר, כהה,
כבמחזור, או פוסק.

אם הדימום אדום בהיר בצבעו, נמשך מעבר לפרק זמן זה וכמותו רבה,
והוא מכיל קרישי דם, או אם את סובלת מהתכווצויות בבטן, הפרשות או
חום - עלייך להקדים את התור לרופא הנשים שלך.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!