דלג לתוכן
מתי הרמת משאות גורמת נזק?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

ידוע לי שהרמת משא כבד, בעיקר באופן חד-פעמי, עלולה לגרום לבעיות רפואיות רבות כגון הרנייה, קרע ברשתית, בעיות בעמוד השדרה או אפילו סתם שרירים תפוסים, וכמובן קרעים בגידים ובשרירים. ברור שמשקל של 10 ק"ג איננו נחשב למשא כבד עבור אדם במשקל ממוצע, ואילו 100 ק"ג בהחלט נחשבים למשא כבד. היכן עובר הגבול והאם ניתן לחשב אותו כפונקציה של משקל האדם, של מבנה הגוף או של המין?

תשובה:
אינני מכיר נוסחה לחישוב המשקל הסביר להרמה. משתנים הכוללים מבנה וחוזק עצם, חוזק של רצועות ושרירים ועוד תורמים כולם לשוני העצום שיש באוכלוסייה מבחינת סיבולת ההרמה של משאות. מלבד נתונים פיזיים, טכניקת ההרמה חשובה אף היא, שכן טכניקות הנפה שונות יוצרות מנופים שונים ועל ידי כך מעמסים שונים על המבנים השונים בגוף. במקרים של התלבטות, הייתי ממליץ על שימוש בהיגיון פשוט, והימנעות מפעולות הכרוכות במאמץ רב מדי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' פרנסיס סרור
פרופ' פרנסיס סרור כירורגיה
5.0
( 5 חוות דעת )
"פרופ׳ סרור דאג להסביר לנו על המצב של הילד שלנו, ענה על כל השאלות וחששות שלנו. הוא התייחס לילד בגובה העיניים, היה נעים ומקצועי ביותר. יצאנו מהייעוץ כשכל השאלות שלנו נענו ומרוצים מאוד. בהחלט נמליץ עליו!"
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"dr sagiya was sensitive to the child's age, medical history and needed treatment. she explained treatment and surgery to a good understanding. most important for me as a mother is to say: i was confident that i leave my daughter in trustworthy and capable hands"
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו