שאלה - השפעת גלולות למניעת הריון על התפתחות וגובה

השאלה:
האם זה נכון שגלולות למניעת הריון מונעות צמיחה לגובה והתפתחות בגיל מוקדם כמו 17 ?


תשובה:

עיקר הצמיחה לגובה אצל בנות היא בסביבות גיל 12 ובדרך כלל מקדימה את גיל הופעת המחזור בכחצי שנה. לאחר קבלת המחזור רוב הבנות יגבהו בעוד שני אינצ'ים, כלומר תוספת של עוד 5 ס"מ. גדילה לגובה בד"כ מפסיקה אצל הבנות בגיל 14-15 שנים ולכן 17 הוא יחסית גיל מאוחר להתפתחות. למעשה השימוש בגלולות מתחיל בגיל שבו בדרך כלל אין כבר צמיחה לגובה.

לא מצאתי מאמרים או מחקרים שעסקו בנושא של גלולות והשפעה על צמיחה לגובה וזו אינה ידועה כתופעת לוואי של גלולות כלל.

תועדו בעבר מקרים של ירידה בצפיפות העצם ואוסטאופורוזיס (בריחת סידן) במתבגרות שהשתמשו בגלולות עם מינון אסטרוגן נמוך או גלולות שהכילו מדרוקסיפרוגסטרון אצטט (פרוגסטרון בלבד, ללא אסטרוגן).
כידוע, תופעת בריחת הסידן בד"כ מאפיינת נשים בגיל המעבר שאצלן כבר אין ייצור אסטרוגן שאחראי על בניית עצם ותופעה זו אכן נבעה מהרמות הנמוכות של אסטרוגן בשימוש בגלולות הנ"ל ולכן, היום הן אינן הגלולות המועדפות לשימוש במתבגרות.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!