שאלה - הידבקות בשנית (סקרלטינה) בהריון

השאלה:
הבן שלי חלה במחלת השנית (סקרלטינה) ואני בחודש השלישי להריון, ולא יודעת אם חליתי בעבר במחלה זו. האם יש סיכון כלשהו לעובר אם אדבק? האם בגילי (33) אני עלולה להידבק? מה לעשות? התור לרופא המטפל שלי הוא בעוד שבועיים, ואני ממש בחרדה!


תשובה:


שנית, Scarlet Fever, היא מחלה הנגרמת על ידי זיהום סטרפטוקוקלי (קבוצה A) הגורם לדלקת גרון, חום ופריחה. הסיכוי להידבק הוא בעיקר בימים הראשונים של המחלה, כשעדיין יש חום ולפני שמתחילים לקבל טיפול אנטיביוטי. הידבקות במקרה שלך אפשרית, למרות שהמחלה נפוצה יותר בילדים, אך גם אם תידבקי בחיידק סטרפטוקוקוס מסוג A, הוא אינו מסכן את העובר.

אם מופיעים תסמינים כגון כאג גרון או חום, אמליץ לך לבצע משטח גרון ולהתחיל לקבל טיפול אנטיביוטי. איני יכולה לייעץ לגבי הטיפול המדוייק, מכיוון שאין באפשרותי לבדוק אותך. פני לרופא במשפחה במקרה הצורך.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!