שאלה - טיפול פיזיותרפי לנקעים

השאלה:
אני בן 19 וסובל מתופעה של נקעים חוזרים בקרסול לאחר שלפני 4 שנים נקרעה לי קלות רצועת הקרסול. לפני שלושה ימים נקעתי אותו שוב במהלך משחק כדורגל. אני אמור להתגייס בעוד כשבועיים. האם יש לי סיכוי לעבור מספיק טיפולי פיזיותרפיה תוך שבועיים כדי לבוא מוכן לצ




תשובה:


יש להתייחס ברצינות רבה לנקעים. מדובר בקרע חלקי או מלא של רצועות אשר מעגנות את המפרקים. ברגע שמופר האיזון הזה, המפרק, ובמקרה שלך, הקרסול, הופך לבלתי יציב, במידות חומרה שונות, לפי חומרת הפציעה. לרצועה לוקח לפחות שלושה שבועות להגיע לאיחוי ראשוני, כך שלגבי שאלתך על הזמן, גם אם תעשה יום יום פיזיותרפיה במשך השבועיים הקרובים, זה לא ישנה את זמן האיחוי הטבעי הדרוש לקרסול שלך. בגלל שמדובר בנקעים חוזרים, ייתכן שמשך האיחוי במקרה שלך יהיה ארוך קצת יותר.

אם עד עכשיו לא עשית פיזיותרפיה לאחר הנקעים, באמת הגיע הזמן שתעשה! אתה חייב לעבוד על ייצוב הקרסול שלך אם אינך רוצה שהתופעה תחזור על עצמה. הפיזיותרפיה יכולה לכלול טיפול באולטרסאונד, טיפול בנפיחות ובכאב המקומי, ואחר כך הרבה תרגילים פרופריוספטיביים, זאת אומרת הרבה תרגילים של יציבות לקרסול, וכן חיזוק השרירים שמסביב, כדי שיגנו על המפרק מפני חזרה של הבעיה.

לגבי הפרופיל, אין לי מושג, כדאי שתשאל רופא צבאי, ולגבי הטירונות הקרבית, נקעים בקרסול לא אמורים להפריע לך אם תדע איך להתנהג עם הקרסול, ובשביל זה אתה חייב לעבור טיפול פיזיותרפי מקיף.

בהצלחה, ושמור על עצמך,

קתרין אטל - פיזיותרפיסטית




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ