שאלה - הידבקות בהפטיטיס B אחרי קבלת חיסון ראשון

השאלה:
אני בן 28. קיבלתי את הזריקה הראשונה נגד צהבת B לפני שבוע, ואני נוסע בשבוע הבא לדרום אמריקה. האם אני מוגן, או לפחות מוגן חלקית? אם אני מקיים יחסי מין אורליים עם בחורה נשאית של המחלה, רק היא עושה לי מין אורלי, אני לא עושה לה, האם אני עדיין יכול להידבק?




תשובה:


מנה אחת של החיסון קרוב לוודאי שאינה מספקת הגנה יעילה. רק השלמת כל שלוש מנות החיסון עשויה להביא להגנה טובה, וגם אז היא לא טובה לכל המקרים. ההדבקה בנגיף הפטיטיס B נעשית בעיקר בהעברת נוזלים הנושאים את הנגיף, ומכיוון שמדובר בנגיף עם יכולת הדבקה עצומה (פי מאות אלפים יותר מנגיף ה- HIV, למשל) יש סכנה גם במין אורלי. הסכנה נמוכה בהרבה מאשר ביחסי מין עם חדירה, אבל עדיין ישנה.

בברכת נסיעה טובה ובטוחה

ד"ר איציק לוי רופא בכיר
המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני
מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר יהודה וייס ד"ר יהודה וייס
מומחה ברפואת עיניים, טיפול בכל מחלות... קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ