שאלה - האם עדיף לבצע ניתוח מתיחת מצח והרמת גבות באופן אנדוסקופי?

השאלה:
האם עדיף לבצע ניתוח מתיחת מצח והרמת גבות באופן אנדוסקופי?


תשובה:

ניתוח מתיחת מצח/הרמת גבות בשיטה אנדוסקופית נחשב חדש יחסית, ומאפשר ביצוע חתך מזערי יחסית בקדמת הפנים, אשר אמור להפחית את שיעורי הזיהומים, הטראומה הרקמתית וגודל הצלקת שתיוותר לאחר ניתוח מסוג זה (בשל השימוש במכשור רפואי זעיר). למרות יתרונות האנדוסקופיה, יש לניתוח כזה חסרונות בולטים לעומת הניתוח הרגיל (הפתוח), והעיקרי שבהם הוא שלרוב הניתוח אינו יעיל לצורך כריתת עודפי עור, אלא רק למתיחת העור, ולכן נחשב פחות מתאים לביצוע במרבית המקרים.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!