שאלה - טרבינאפין והפרעה בתפקודי כבד

השאלה:
אני משתמשת באופן קבוע בלמיקטל (250 מ"ג ביום). לאחר שנה של ניסיון לרפא פטרת בציפורני הרגליים בעזרת טיפול חיצוני שלא הצליח, ולאחר שבדיקות הדם שעשיתי היו תקינות, התחלתי לפני שבועיים טיפול בטרבינאפין 250 מ"ג ליום. בעקבות תחושה לא טובה של בחילות וכאבי בטן עשיתי כבר היום בדיקת דם נוספת והתוצאות תקינות (כולל תפקודי כבד).

האם העובדה שאני לוקחת טרבינאפין בנוסף ללמיקטל מהווה סיכון יתר לפגיעה בכבד? האם תיתכן פגיעה בכבד שלא משתקפת בבדיקות תפקודי כבד? האם ביצוע בדיקות דם תכופות בתקופת הטיפול ימנע נזק לכבד? גם הרופא וגם אני שואפים שהטיפול יהיה קצר ככל שאפשר.


תשובה:


בנטילת טרבינאפין יש סיכוי להפרעה בתפקודי הכבד, אבל הסיכוי אינו גדול, שיעור המקרים האלה הוא כ-3% בלבד. יש לעשות בדיקות דם רק כעבור כ-4 שבועות מתחילת נטילת התרופה, כך שאם עשית אחרי שבועיים, יתכן שהבדיקה אינה מעידה על ההשפעה שיש לתרופה עליך. יהיה עלייך לחזור עליה שוב. אני לא חושבת שיש צורך בבדיקות דם תכופות, אלא לפי הנחיית הרופא.

פגיעה בכבד מתבטאת בהכרח בעליה במדדי תפקודי הכבד. השילוב בין התרופות אינו בעייתי. למיקטל אינו גורם להפרעה בתפקודי הכבד.

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!