שאלה - האם יש סיכון בשני צילומים הנעשים בסמיכות זה לזה?

השאלה:
לפני חודש עשיתי צילום CT ראש עקב זעזוע מוח. כרגע אני צריכה לבצע CT לעקירת שן כלואה. יש לי BRCA1. האם ישנו סיכון מבחינת רמת הקרינה וכדאי לדחות את הוצאת השן? ואם כן - בכמה זמן?


תשובה:


רמת הקרינה בCT שיניים נמוכה משמעותית ביחס ל CT רגיל. בכל הקרנת רנטגן יש סיכון מסויים, אם כי בדרך כלל זניח. עצם היותך נשאית של הגן מהווה גורם סיכון. אין סיבה חד-משמעית להימנע מצילום CT.

בברכה,

ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!