שאלה - מתי בדיקת בטא מיותרת?

השאלה:
עשיתי בדיקת הריון ביתית, והתוצאה היתה חיובית. בבדיקת אולטרסאונד נראה שק הריון. אני בשבוע החמישי. נשלחתי לעשות בדיקות דם שאינן כוללות בדיקה של רמת ה- HCG . האם אין זה חיוני לבדוק את רמת ה- BHCG לבירור התפתחות תקינה?


תשובה:


מכיוון שעשית אולטרסאונד ונצפה שק הריון ברחם - אין צורך בבדיקת בטא. בדיקת בטא מטרתה תחילה לאשר שיש הריון, ולאחר מכן לוודא שאין זה הריון מחוץ לרחם (מצב עליו מעידה עלייה לא סדירה של הבטא). מכיוון שכבר ראית שיש הריון ושהוא ברחם, לא צריך לבצע בדיקת בטא.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!