שאלה - מידע על בדיקת PSA וסרטן הערמונית

השאלה:
בבדיקת דם לפני שבועיים ערך ה-PSA


תשובה:
בבדיקת דם לפני שבועיים ערך ה-PSA 7.72, ועכשיו הוא 9.2. על מה זה מעיד? האם יש חשש לסרטן הערמונית? בבדיקה של אורולוג הערמונית נראית תקינה. האם חייבים לעשות ביופסיה? ומהן הסכנות בכך?

בדיקה החוזרת נעשית כדי לוודא כי בדיקת המעבדה מדויקת. על רמת ה-PSA תוכל למצוא מידע נוסף על ידי שימוש במנגנון החיפוש באינפומד ובתשובה הבאה:

http://www.infomed.co.il/questions/q_110804_3.htm

על נושא הביופסיה תוכל לקרוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_113006_6.htm

על כל פנים, אתה במעקב אצל רופא אורולוג שימשיך את הבירור. אני רוצה לציין כי רמה מוגברת של PSA אינה ייחודית לסרטן הערמונית - יותר ממחצית מכלל הגברים שלהם רמה מוגברת של PSA לא יאובחנו כסובלים מגידול בערמונית. ובערכים שבין 4 ל-10 ng/ml מדובר רק על כרבע מכלל הנבדקים.

תהליכים נוספים אשר יובילו להגברת רמתו של ה-PSA מפורטים תחת בהסבר התוצאות של הבדיקה בפורטל אינפומד:

http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=98

ד"ר יובל עצמון - אינפומד

[17/06/2007]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!