שאלה - התייעצות לגבי מכלול תרופות ונטילתן בהריון

השאלה:
אני בת 30 ולפני כארבעה חודשים עברתי התקף לב שנבע מספאזם בעורקים הכליליים. עברתי צנתור ונרשמו לי התרופות מונוניט 50, נורווסק 10. בנוסף, אני נוטלת את התרופות הבאות לאסתמה, אלרגיה ולריפלוקס: טלפסט , משאף סימביקורט ומשאף ונטולין, אומפרדקס.

לאחר הצנתור התברר שאני אלרגית לאספירין. בסופו של דבר הוחלט שאין צורך במדלל דם. לאחר שחרורי פניתי לקרדיולוג, ולטענתו אני חייבת לקחת מדלל דם. במשך החודשיים האחרונים, בהתאם להמלצתו, צרכתי פלאויקס.

כחודשיים לאחר ההתקף עשיתי אקו לב והוא יצא כמעט תקין לגמרי (לא נגרם נזק לשריר הלב). כעת אני מעוניינת להיכנס להריון, ובבדיקה שעשיתי מצאתי שאין הרבה מחקרים לגבי שימוש בתרופות מסוג פלאויקס , מונוניט ונורווסק במהלך הריון.

אשמח לקבל יותר מידע על התרופות ועל הנזקים האפשרים משימוש בהן. כמו כן, אשמח לשמוע חוות דעת נוספת לגבי הצורך בשימוש בפלאויקס.


תשובה:


פלאויקס ניתנת כדי למנוע, בין השאר, התקף לב חוזר ולהפחית שינויים טרשתיים בעורקי הלב. בדרך כלל היא ניתנת לאחר התקף לב, צנתור, הכנסת מסתם, אנגינה פקטוריס לא יציבה או בכל מקרה שבו יש חשש לקרישיות יתר. לכן נראית לי הגיונית מאוד ההחלטה של הרופא שלך לרשום לך פלאויקס בנוסף לשאר התרופות.

אין עדות מוכחת לפגיעה כלשהי בעובר בשימוש בפלאויקס במהלך הריון, אבל מובן שצריך ליידע את הרופא המטפל אם יש הריון, כדי שהוא יעקוב באופן צמוד אחר תופעות הלוואי.

מונוניט ונורווסק הן תרופות שניתנות כדי למנוע כאבים ולחץ בחזה (אנגינה פקטוריס). לא ניתן לשלול פגיעה בעובר בזמן לקיחת תרופות אלו בהריון, ולכן דרושה התייעצות עם הרופא המטפל לגבי הסיכונים של התרופות לעומת התרומה של התרופות לבריאותך.

מכיוון שתינוק בריא צריך שגם אימו תהיה בריאה, הרבה פעמים הרופאים מעדיפים להמשיך את מתן התרופות בזמן ההריון ולבצע מעקב צמוד אחר העובר והאם.

המלצתי בשבילך היא לגשת לרופא המטפל שלך, לרופא משפחה, לקרדיולוג, לגינקולוג, ולספר על תוכניותיך להיכנס להריון, וביחד להחליט על תוכנית הפעולה הטובה ביותר בשבילך כדי שההריון הזה יהיה כמה שיותר בטוח ותקין.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!