שאלה - האם ניתן לבצע ניתוח לתיקון מבנה הלסת בילדים שנולדו עם עיוות או מום לסתי מולד?

השאלה:
האם ניתן לבצע ניתוח לתיקון מבנה הלסת בילדים שנולדו עם עיוות או מום לסתי מולד?


תשובה:

תלוי. לרוב, מעדיפים להמתין עם ניתוח תיקון מבנה הלסת עד לאחר תום הגדילה של הילד, למרות האי נוחות הזמנית שנגרמת לו מבחינה אסתטית ולעיתים תפקודית. הסיבה נעוצה בכך, שעל מנת לבצע שינויים במבנה העצמות, אשר יחזיקו מעמד לאורך זמן, כדאי לחכות עד לתקופה בה כבר אין שינויים מהותיים של הרקמה, לרוב לאחר גיל ההתבגרות. כמו כן, רוצים לחכות עד לצמיחה של כל השיניים הקבועות של הילד.מאידך, לעיתים יעדיפו לבצע ניתוח שכזה בילדות, ולוקחים בחשבון כי יתכן והיה צורך בניתוח או מספר ניתוחים נוספים בעתיד.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!