שאלה - גידול עורי על איבר המין הגברי

השאלה:
האם אסור להשתמש בחומצה סליצילית להסרת יבלות מבסיס הפין? אם כן מדוע? מה הסיכון הכרוך בשימוש הסרת יבלת קטנה מבסיס הפין בעזרת חומצה סליצילית?


תשובה:


ישנם אגדים שבתוכם חומצה סליצילית המשמשים נגד יבלות ברגליים מנעליים חדשות, והליכה מרובה וכדומה. אני חושש שאתה מתבלבל בין היבלות ה"רגילות" הללו ברגליים ולפעמים בידיים לבין הנגעים שאתה מתכוון אליהם בבסיס איבר המין שלך.

סביר להניח שאתה סובל מגידול עורי באיבר המין, והטיפול בו נעשה במספר דרכים, שבחלקן משתמשות בחומצה סליצילית, אך רק כחלק מתרכובת עם חומר פעיל נוסף שמצוי בה ולא כחומר בודד. תופעות הלוואי מחומצה סליצילית בשימוש לא מבוקר ולא על ידי אדם המורשה לכך יכולות לכלול בעיות קוסמטיות ורפואיות כאחד.

אני ממליץ לך ללכת להתייעץ עם מומחה לעור ומחלות מין, שיבצע בדיקה גופנית של מקום הנגע, יגיע לאבחנה המתאימה, וייתן לך את הטיפול המתאים ביותר עם תופעות הלוואי המעטות ביותר.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!