שאלה - ספקות לגבי לידה רגילה אחרי לידה בניתוח קיסרי

השאלה:
עברתי 2 לידות רגילות ואחת קיסרית, כיון שאחרי הלידה השנייה עברתי גרידה עם פרפורציה (התנקבות) וניתוח חירום (לפרטומיה) לתפירת הנקב. בניתוח הקיסרי לפני שנתיים לא מצאו צלקת. האם אוכל בפעם הבאה ללדת בלידה וגינאלית?


תשובה:


מה הייתה הסיבה לניתוח הקיסרי? האם היתה קשורה לבעיות שסבלת מהן בעבר? ההחלטה על אפשרות של לידה ווגינאלית לאחר ניתוח קיסרי צריכה להיות לפי סוג החתך שנבחר לעשות (גבוה אופקי, ארוך ניצב, או נמוך אופקי). רק לאחר ניתוח נמוך אופקי יש אפשרות ללידה וגינלית, אך גם כאן הסף למעבר לניתוח הוא נמוך יותר בשל חשש לפרפורציה של הרחם.

אין קשר לקיומה או לאי קיומה של הצלקת ברחם. יש קשר לסוג הפרפורציה,גודלה ומיקומה. רוב הגינקולוגים יעדיפו לא לקחת סיכונים מיותרים ולבצע קיסרי להבא. אני ממליץ בכל מקרה להיוועץ עם הרופא/ה המטפל /ת. אך זכרי כי גם אם נאמר לך שלידה וגינאלית אפשרית - הסיכוי למעבר לניתוח קיסרי תמיד יהיה גבוה יותר אלמלא הפרפורציה בעבר והניתוח הקיסרי שעברת.

ד"ר יובל עצמון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!