שאלה - חשד למנינגיומה בבדיקת CT .

השאלה:
אימי בת 62, סובלת מלחץ דם גבוה זה מספר שנים ומטופלת בתרופות להורדת לחץ הדם. לפני כחודש החלה להרגיש זרמים וחולשה ביד שמאל ובפה, בצידו השמאלי. כמו כן חלו תסמינים של מעין "פקק" באוזניים. לאחר בירור נוירולוגי שכלל בדיקת CT אך ללא חומר בווריד, התברר כי היא לא עברה אירוע מוחי, אך נאמר כי לא ניתן לשלול מנינגיומה בשני הצדדים, 9 מילימטר בצד שמאל ו -5.7 בצד ימין. הנוירולוג המליץ לאימי לחזור לבדיקת CT בעוד כשנה.

האם יכול להיות שבשל היעדר החומר בווריד לא ניתן לאתר את הבעייה כמו שצריך? כמו כן, האם בדיקת MRI תוכל לעזור? האם יכול להיות שמדובר בכלל במבנה גולגולת בגלל העובדה שמדובר בשני צידי הראש, או שהמחלה יכולה להופיע גם בצורה כזו?


תשובה:


הבדיקות הנדרשות כשיש חשש לאירוע מוחי הן בדיקה ניורולגית ו-CT ללא חומר ניגוד. לאחר מכן, בהתאם לממצאים ולאפשרות בבית חולים, עוברים ל-MRI. באשר למנינגיומה - תוכלי לקרוא עוד בנושא בשאלה הבאה בפורטל אינפומד:

http://www.infomed.co.il/questions/q_010905_1.htm




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!