שאלה - בלט עין כתוצאה מפעילות יתר של בלוטת התריס

השאלה:
אני בת 38. לפני כמה שנים אבחנו אצלי היפרתירואידיזם. תחילה קיבלתי טיפול של פרופילתיוציל למשך שנתיים, הבלוטה חזרה לעצמה, ומאז הפסקתי ליטול תרופות בלא להיוועץ עם הרופא. לאחר שנה הבעיה חזרה. רזיתי הרבה (זה דווקא נחמד) והתחלתי ליטול שוב את התרופות, אם כי לא באופן עקבי. לא מזמן ערכתי בדיקות דם, שלפיהם רמת ה- TSH במצב לא טוב, ואילו רמת ה- T3 ורמת ה- T4 מאוזנות:

TSH 0.03
T3 5.3
T4 12.4

הפעם לא רק שלא רזיתי אלא עליתי משמעותית במשקל (7 ק"ג). לאחרונה גם שמתי לב כי כדור העין בולט מעט ויש לי הרגשה של עיניים נפוחות, כאילו לאחר בכי. השינוי שווה בשתי העיניים, וזה מאד מפריע לי אסתטית.

האם פרופילתיוציל עדיף על מרקפטיזול? האם הוא חזק יותר או מתאים יותר לטיפול בבעיה שלי? האם העיניים יחזרו להיות כשהיו, או שאין מה לעשות וזה נשאר כך? לפני כן לא היתה לי כל בעיה של בלט עין למרות שהבלוטה לא היתה מאוזנת. בהקשר לכך, מתי מומלץ טיפול ביוד רדיואקטיבי? האם טיפול זה יגרום לעיניים לחזור לעצמן ולבעיית הבלוטה להיפתר?

לא מזמן ערכתי בדיקת מיפוי עצמות עקב בעיה בגב תחתון, רציתי לדעת האם יש קשר בין החומר המוזרק לווריד לבעיה שלי? האם מצבי הוחמר עקב כך? האם מומלץ לעבור לטיפול נתורופתי במצבי, או להמשיך עם הטיפול התרופתי?


תשובה:


לא הבנתי משאלתך אם חזרת לטיפול תרופתי. אם לא חזרת לטיפול תרופתי ואינך במעקב של אנדוקרינולוג, לא ניתן לעזור לך, וודאי שלא לפתור את בעיית הבלט. לכן, ראשית עלייך לחזור לטיפול תרופתי קבוע ומסודר במעקב צמוד של אנדוקרינולוג. בלט בעיינים (אקסופתלמוס) הוא תופעה ידועה של יתר פעילות של בלוטת התריס. לצערי, לאחר שהוא מופיע הוא לא נעלם. אבל בטיפול תרופתי קבוע הבלט לא מחמיר.

מיפוי העצמות לא משפיע על תפקוד הבלוטה. מעבר לטיפול נתורופתי נתון לשיקולך בלבד. אני רופאה קונבנציונאלית ומאמינה שהטיפול המקובל הוא טיפול תרופתי, ואין שום הוכחה שטיפול נתורופתי באמת עוזר.

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!