שאלה - דימום מהנרתיק והקשר לשימוש בגלולה למניעת הריון

השאלה:
לפני כמה ימים התחיל לי דימום מהנרתיק. אני שבוע וחצי לאחר סיום המחזור האחרון ואני לוקחת גלולות (לא שכחתי גלולה).
הדימום עדין מאוד, אך נמשך במשך כל היום כבר כמה ימים. זה מדאיג אותי מאוד- מה זה יכול להיות?


תשובה:

אין לך מה לחשוש, מדובר בתופעת הלוואי הנפוצה ביותר של שימוש בגלולות למניעת הריון. הדימום מכונה Breakthrough bleeding.

הדימום אינו מעיד על ירידה ביעילות הגלולות (אלא אם כן פיספסת גלולה). הדימום מבטא שבירה של רירית הרחם כתוצאה מההסתגלות שלה למצב חדש, שבו הרירית דקה יותר לעומת המחזורים שבהם לא השתמשת בגלולות. השימוש בגלולות גורם לרירית שבירה ואטרופית (מנוונת) יותר ולכן יש דימום.

בנשים מעשנות תופעה זו שכיחה יותר (העישון גורם לפירוק מהיר יותר של אסטרוגן). פספוס של גלולה יכול להגביר את הסיכוי לדימום, כמו גם להוריד את יעילות הגלולה.

אינני יודעת כמה זמן את משתמשת בגלולות למניעת הריון, אבל בד"כ בנשים שאצלן מופיע דימום מומלץ לנסות את הגלולות למשך שלושה חודשים. במידה והדימום ממשיך, אפשר להעלות את מינון האסטרוגן או להחליף לגלולות עם פרוגסטרון אסטרוגני.

במידה והדימום ממשיך גם אחרי שלושה חודשי שימוש בגלולה, עלייך לפנות לרופא נשים לייעוץ ואולי החלפת סוג הגלולות.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!