שאלה - תופעות לוואי של תרופות מסוג סטטינים

השאלה:
אבי בן 50, מושתל כיליה (תרומה מאימו) לפני 14 שנה. לפני כשבוע החליפו לו תרופה נגד שומנים בדם - סימבקור 80 מ"ג. לאחר כשבוע מתחילת נטילת התרופה התחיל אבי להרגיש מאוד לא טוב, עם עלייה בחום, עייפות וירידה במשקל. בבדיקת CPK תקבלה תוצאה של 170. בנוסף עלה הקראטינין בתקופה האחרונה מ- 3 ל-3.6. האם העלייה בקראטינין יכולה לנבוע ממתן התרופה או שאין קשר בין השניים? האם עליו לעשות דיאטה מסויימת?


תשובה:


סימבקור הינה תרופה ממשפחת הסטטינים. התרופה מורידה רמות של כולסטרול. הסטטינים עוברים דרך הכבד ולא דרך הכליה, לכן לא אמורה להיות לתרופה השפעה ישירה על מצב הכליה.

למרות שאביך לוקח מינון גבוה של התרופה, תופעות הלוואי של התרופה מועטות מאוד ומשוייכות לכאבים בשרירים שמתגברים עד להפסקת נטילת התרופה. תופעות הלוואי שאת מציינת קשורות ישירות לנטילת התרופה.

אני ממליץ לאביך ללכת להיבדק אצל הנפרולוג שעוקב אחריו ומכיר את ההיסטוריה הרפואית שלו ולספר לו על ההידרדרות האחרונה במצבו.

ד"ר גיל טאובר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!