שאלה - ערך גבוה של CPK באישה שנוטלת פרבליפ

השאלה:
אני אישה בת 53, ונוטלת תרופה מסוג פרבליפ 10 מ"ג, וכן רסיטל 20 מ"ג. התוצאה האחרונה של ה- CPK בבדיקת דם שערכתי היתה 215. האם יש מקום לדאגה?


תשובה:


הפרבליפ היא תרופה חדשה יחסית בשוק, אשר משמשת לטיפול בעודף כולסטרול בדם.
בשימוש כרוני, פרבליפ גורם להרס מסוים של תאי שריר, שבא לידי ביטוי בעליית האנזים CPK אשר נמצא בתאי השריר, בערכים דומים לערכי הבדיקה שעברת. זוהי תופעה שכיחה ומוכרת בנטילת תרופה זו. מומלץ בכל מקרה לעקוב אחרי ערכי ה-CPK בזמן נטילת תרופה זו. אם את חשה בכאבי שרירים לאחר מאמצים או בכלל, כאבים בחזה, עצירת שתן או כאבים במתן שתן - מומלץ לפנות לרופא מטפל.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!