שאלה - כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי בגישה לפרוסקופית

השאלה:
אני בן 32. לפני כשבוע עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי דו-צידי בשיטה לפרוסקופית. לאחר הניתוח לא היו לי כאבים מיוחדים, למעט כאבים באזור החיתוכים בבטן. לאחר כמה ימים כבר הרמתי את הבת שלי (7 ק"ג) ופעם אחת אף הרמתי את העגלה שלה. לאחר כ-5 ימים התחילו לי כאבים במפשעה ובאשכים. לא היו לי כאבים באשכים לפני הניתוח, ובמפשעה היו כאבים רק לאחר מאמץ גופני או הרמת משקלות.

האם בכך שכמה ימים לאחר הניתוח כבר חזרתי לפעולות בסיסיות נגרם לי נזק? והאם הכאבים שאני חש כרגע הם כאבים שכיחים לאחר הניתוח ואמורים לעבור בקרוב?

למרות שחיצונית, בעור, אין כמעט סימנים לניתוח הלפרוסקופי, בעומק, באיזור תיקון הבקע, בוצעה הפרדת רקמות משמעותית וקיבוע של רשתות לדופן הבטן הפנימית. קיבוע זה נעשה בדרך כלל עם מהדקי מתכת סליליים בין הרשת לרקמות גידיות ולעצמות האגן. הפעלת מתח על שרירי הבטן ועל דופן הבטן, כמו למשל בעת מאמץ גופני של הרמת משא, עלולה למתוח את הרשת, ויחד עמה את רקמות הגוף, ואלה עשויים לגרום לכאב כמו שאתה מתאר.

אני ממליץ על מנוחה מפעילות גופנית למשך עשרה ימים עד שבועיים, ואז, אם הכל חלף, כצפוי, לחזור לפעילות יום-יומית רגילה.

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!