שאלה - טיפול בלייזר לקונדילומה בפי הטבעת

השאלה:
יש לי קונדילומה בפי הטבעת. עברתי עינויים במשך חודשים בטפולי חנקן נוזלי שלא עזרו.
האם טיפול בלייזר פותר את הבעיה בצורה יותר יעילה?
חברה שלי אומרת ששווה להתעקש אצל הרופא לקבל הפניה לטיפול לייזר. האם זה מקובל לטפל בקונדילומה עם לייזר?



תשובה:
לפני שממשיכים באמצעים מכניים כמו צריבה וחיתןך ע"י לייזר, יש להבין שלייזר הוא סכין, אומנם סכין הממומשת באמצעות קרן אבל בסיכום מבצעים חתכים, מאחר ופי הטבעת הוא איזור מעוצבב מאד, לכן כל טראומה תכאיב.

עצתי היא לפנות לרופא המשפחה שלך שירשום תרופה בשם קונדילוקס (Condylox) שתהרוג את הנגיף ומה שיישאר אולי להמשיך עם הלייזר.

בברכה
ד"ר משה ארוך - רופא משפחה





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!