שאלה - ממצא לא משמעותי בצילום חזה לקראת ניתוח בקע

השאלה:
אני לפני ניתוח hernia (בקע). מה המשמעות של "רושם לסתימה חלקית של קוסטופרני שמאלי בצילום חזה"?

ממצא של זווית קוסטופרנית סתומה בצילום רנטגן של בית החזה אינו משמעותי בהיעדר כל תסמינים. ייתכן שבעבר היה אירוע דלקתי כלשהו בריאה, ייתכן שהיתה טראומה, אפילו קלה, לדופן בית החזה באותו איזור, ייתכן שעברת ניתוח בטן, גם לפני שנים, ובעקבותיו, עקב אוורור לקוי של הריאות, נוצרה הצטלקות קלה. ממצא זה כשלעצמו, וללא כל הפרעה אחרת בתפקודי הנשימה, אינו מחייב בירור נוסף, וכמובן שאינו מונע את הניתוח אותו את אמורה לעבור.

בהצלחה

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!