שאלה - תסמינים של דיכאון אצל חולה סכיזופרניה

השאלה:
לפני כחצי שנה אובחן החבר שלי אצל פסיכיאטר כחולה פרנויה. הוא קיבל זיפרקסה ונטל את התרופה במשך חצי שנה לפי הוראות הרופא. לאחר חצי שנה הוא הפסיק על דעת עצמו את נטילת הכדור. הוא אמנם הרגיש הרבה יותר טוב אבל עכשיו, חודשיים אחרי, הוא בדיכאון. הוא לא קיבל אבחנה של רופא, אבל בדקתי באתר מסוים ויש לו התסמינים. האם זה יכול להיות קשור לסכיזופרניה?


תשובה:


בהחלט ייתכן כי הסימנים שאת מזהה כעת אצל החבר קשורים למחלת הסכיזופרניה. מחלת הסכיזופרניה עצמה גורמת לתופעות של דיכאון, ובנוסף, לחולים בסכיזופרניה יש לעיתים קרובות דיכאון בנוסף לבעיות האחרות הקשורות למחלה.

אני ממליצה לשוב בהקדם לבדיקת פסיכיאטר, על מנת להתחיל טיפול תרופתי מתאים ולמנוע הידרדרות נוספת.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!