שאלה - הסיכונים של נטילת התרופה רואקוטן בהריון

השאלה:
סיימתי שימוש בתרופה בשם רואקוטן לפני שנתיים. אני בשבוע שלישי להריון, וברצוני לדעת אם פרק הזמן שעבר מספיק כדי שגופי יתנקה מהתרופה, ואם יש סיכונים לעובר, ואילו בדיקות אני צריכה לעשות כדי לבדוק את הנושא.


תשובה:


התרופה רואקוטן יכולה לגרום למומים בעובר, ולכן ישנו איסור להיכנס להריון תוך כדי השימוש בתרופה וכן חודש לאחריה. אצלך עברו כבר שנתיים, ולכן הסיכונים לפגיעה בעובר נמוכים ביותר, מכיוון שלגופך היה מספיק זמן להתנקות מהתרופה. אין בדיקות ספציפיות שניתן לעשות, אך יש לבצע מעקב מסודר אחר גדילת והתפתחות העובר.

בהצלחה,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!