שאלה - מה גורם לעודף אשלגן

השאלה:
מה גורם לעודף אשלגן, ואילו מאכלים גורמים לעודף ?
איך ניתן להימנע מעודף אשלגן?



תשובה:
הסיבה השכיחה ביותר לעודף אשלגן היא דווקא טכנית: ברגע שיש קושי בלקיחת הדם והאחות במעבדה מתעסקת יותר מידי עם המחט והווריד, נוצר קריש קטן במבחנה, ונוצר מצב של היפרקלמיה יאטרוגנית, כלומר בעיה טכנית בגלל הצוות רפואי. לכן יש לחזור על הבדיקה בצורה אופטימלית .

יש תרופות שאוצרות אשלגן: משתנים כמו אלדוספירון, ותרופות ללחץ דם כמו אנאלאפריל. מאכלים - בבננות למשל יש הרבה אשלגן. יש אנשים שקונים מלח נטול נתרן או מה שנקרא "מלח נטול מלח" בגלל בעיות של יתר לחץ דם, אך למרות חוסר הנתרן יש בו הרבה אשלגן.

מקווה שעניתי על שאלתך.

בברכה
ד"ר משה ארוך - רופא משפחה





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!