שאלה - האם יש קשר בין נטילת גלולות לעליה ברמת כולסטרול?

השאלה:
אני נוטלת זה כשנה וחצי גלולות למניעת הריון מסוג יסמין. לאחרונה גילו אצלי רמת כולסטרול גבוהה בהרבה מן המותר. האם יכול להיות קשר בין השניים?




תשובה:


אין קשר בין הגלולה לבין העלייה ברמת הכולסטרול, אך יש צורך לדווח על כך לגינקולוג, שאולי ישקול להחליף את הגלולה במטרה להוריד את הסיכונים למחלות לב. אחת מתופעות הלוואי האפשריות של הגלולות היא כתמי עור.

ד"ר יובל עצמון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רונן דבי ד"ר רונן דבי
מומחה להחלפות מפרק ושחיקת סחוס קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ