שאלה - כאבי בטן אחרי הכחדת הליקובקטר

השאלה:
אני בן 36, חודשיים לאחר סיום טיפול בחיידק הליקובקטר פילורי, ומאז ועד היום אני סובל מכאבי בטן ואי-נוחות באזור הטבור וקצת מעליו. הכאבים באים והולכים, ולעיתים אני סובל גם מצרבות.

בדיקת גסטרוסקופיה שעשיתי לפני כחודש הראתה ארדיקציה של החיידק "(תבחין אוראז שלילי"), וכל השאר נמצא תקין. לבקשתי, עשיתי בדיקת קולונוסקופיה שהראתה כי המעי תקין. אני בדרך כלל בריא, מקפיד מאז הטיפול על תזונה נכונה. הרופא במרפאת הגסטרו אמר שעד כה בוצעה סקירה די מקיפה, ושהשלב הבא יהיה בדיקת CT של הבטן.

מה ניתן לראות בבדיקת CT שלא נמצא בבדיקת גסטרוסקופיה או בבדיקת קולונוסקופיה? האם חומציות יתר של הקיבה יכולה לגרום לתופעות שמהן אני עדיין סובל? מה יכול לגרום לחומציות יתר של הקיבה לאחר שהחיידק הוכחד? האם ייתכן כי בדיקת הארדיקציה של החיידק היתה שגויה?

אני ממליץ להיבדק אצל כירורג לשלילת אפשרות של בקע טבורי או בקע בדופן הבטן העליונה (אפיגסטרי). בדיקת CT של הבטן מראה את אברי הבטן הפנימיים, וניתן לזהות בעיות שאינן אנטומיות, כלומר שאינם אמורים להימצא בבדיקה תקינה.

להערכתי, ההתמקדות בחיידק הליקובקטר מבלי שישנם ממצאי מחלה במערכת העיכול העליונה אינה מוצדקת, ויש לחפש סיבות אחרות לכאביך.

ד"ר נחום ורבין


תשובה:
מומחה לכירורגיה כללית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!