שאלה - האם רמות גבוהות של חומצה פולית מזיקות להריון

השאלה:
לפני כשנתיים אני ובן זוגי החלטנו להיכנס להריון. התחלתי במקביל ליטול
חומצה פולית 400 מ"ג, מה שבאורח פלא פתר לי את בעיות המיגרנה, מהן אני
סובלת שנים רבות.
אבקש לציין כי במידה ואינני נוטלת את הכדור מידי יום מופיעה המיגרנה מייד.
במהלך השנתיים האחרונות היו לי שני הפלות טבעיות. האם קיים קשר והאם יתר
חומצה פולית מזיקה




תשובה:

המינון המומלץ במבוגרים הוא 400 מיקרוגרם, שזה המינון שאת נוטלת, כך שאינני בטוחה שיש לך רמות גבוהות מהרגיל. מתי לאחרונה בדקת את רמת החומצה הפולית ?

במידע תרופתי על חומצה פולית היא שייכת לקבוצה A מבחינת סיכון לעובר בעת שימוש בהריון. כלומר, אין סיכון בשימוש. אך במידה והמינון הנלקח עולה על זה המומלץ (400 מיקרוגרם) אזי התרופה משתייכת לקבוצה C - כלומר לגביה לא ניתן לשלול סיכון לעובר כיוון שלא נעשו מחקרים בנשים הרות.

לנשים הרוצות להיכנס להריון, מומלץ לקחת חומצה פולית לפחות שלושה חודשים לפני ההריון. מחקרים מצאו שחומצה פולית מסייעת במניעת מומים של הצינור העצבי - Neural Tube Defects, שממנו מתפתחת מערכת העצבים של העובר.

חומצה פולית נמצאת בירקות עם עלים ירוקים, פירות, דגנים , אגוזים ובשר.

אני הייתי ממליצה לך לבדוק את רמות החומצה הפולית במרפאה ולהתייעץ עם רופא נשים, עבר רפואי של שתי הפלות דורש בירור והערכה. במידה וקיימת בעיה מוטב לטפל בה על מנת שהריון יצליח בפעם הבאה.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר רוית ינקו ד"ר רוית ינקו
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל