שאלה - תרופות מסוג סטטינים להורדת כולסטרול

השאלה:
רציתי לשאול האם נכון שסימבאסטאטין מזיק לגוף (לכבד למשל) יותר מליפיטור? ואם כן, מדוע הרופא בכל זאת ממליץ על סימבאסטאטין ולא על ליפיטור? מה עושים כאשר סימבאסטאטין עדיין לא מוריד את הכולסטרול?


תשובה:


סימבאסטאטין וליפיטור הן תרופות מאותה משפחה, ותופעות הלוואי שלהן מאוד דומות. שתיהן פוגעות בכבד לעיתים נדירות, וכדי למנוע פגיעה כזו פשוט מנהלים מעקב אחר תפקודי כבד כשנוטלים אותן.

עייני בדפי המידע על תרופות אלה בפורטל אינפומד על שתי התרופות כדי שתוכלי להתרשם בעצמך. כאשר תרופה אחת לא משפיעה על רמות הכולסטרול, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול שינוי תרופה, הוספת תרופה, וכמובן לבחון האם את מקפידה על דיאטה דלת כולסטרול.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!