שאלה - צלילה לסובל מלחץ דם גבוה

השאלה:
עד לפני שנה וחצי צללתי צלילה ספורטיבית, עד שגיליתי שאני סובל מיתר לחץ דם. התרופות שאני נוטל הן:
טריטייס קומפ 15 מ"ג
ניפדיפין 30 מ"ג
האם אני יכול להמשיך לצלול ?



תשובה:
כל עוד לחץ הדם מאוזן, הבעיה העיקרית היא תופעות הלוואי של הטיפול התרופתי או עדות לנזק לאיברים בגוף בגלל לחץ הדם הגבוה.

אם לחץ הדם מאוזן ואין תופעות לוואי הנגרמות בגלל התרופות, לא אמורה להיות בעיה להמשיך לצלול.

אם לחץ הדם אינו מאוזן, קיימת סכנה של בצקת ריאות בזמן צלילה.

ה- Tritace בו אתה משתמש שייכת למשפחת מעכבי האנזים ACE, וזו התרופה המומלצת ביותר לצוללנים, למרות שהיא עשויה לגרום לשיעול.

התרופה השניה Nifedipine שייכת לקבוצת חוסמי הסידן. קבוצת תרופות אלה עשויה לגרום לסחרחורת קלה במעבר משכיבה או ישיבה לעמידה.

אם אינך סובל מתופעות הלוואי, והתפקוד שלך מתחת למים לא נפגע - תוכל להמשיך לצלול.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!