שאלה - דימום שאינו חדל בשליש הראשון של ההריון

השאלה:
אני בהריון בשבוע ה- 8. מבדיקת US עלה כי גודל העובר תקין ויש דופק. אתמול קיבלתי דימום וגינלי חזק ופניתי לחדר מיון. הרופא קבע כי הכל בסדר והעובר ממשיך להתפתח כמו שצריך. מדאיג אותי שהדימום לא מפסיק ועוצמת הדימום כמו במחזור (לא טיפה או שתיים). יחד עם זאת אני מרגישה בחילות וכאבים, אומנם לא חזקים, בבטן התחתונה. עלי לציין עוד כי זה הריון השלישי שלי. הריון ראשון הסתיים בלידת תינוק בריא ללא כל סיבוכים והריון שני נגמר לפני כ- 3 חודשים בהפלה כתוצאה מכך שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע השביעי.
השאלות שלי:
1. האם כדאי לפנות לרופא נשים המטפל בהקדם האפשרי או אפשר לחכות כמה ימים בתקווה שהכל יהיה בסדר ?
2. האם צריך לשנות משהו בחיים הרגילים, כגון פעילות גופנית, הרגלי אכילה וכדומה ?


תשובה:

דימום בשליש הראשון של ההריון הוא ממצא יחסית שכיח, שכיחותו נעה בין 20-40% מהנשים בשליש הראשון של ההריון. אפילו דימום כבד יכול להסתיים בהריון מוצלח.

בשליש הראשון של ההריון יכולים להופיע כאבי בטן הדומים להתכווצויות, בנוסף לדימומים. הסימנים הללו יכולים לעבור ללא השפעה או להיות סימנים של הפלה מאיימת. פירוש הדבר שייתכן שההריון לא ימשיך להתפתח. במקרים אלה מומלצת מנוחה של האישה ומעקב אחר ההריון. מבחינת רמות בטא ואולטרסאונד אצלך יש דופק עוברי ועובר בגודל תקין.

כפי שאמרתי, גם דימום כבד יכול להסתיים בהריון מוצלח, וגם אם חלילה מדובר בהפלה, אם ההריון לא נועד להתפתח, התערבות רפואית בשלב כל כך מוקדם איננה אפשרית ולא תציל אותו.

המלצתי היא להתייעץ עם רופא/ת הנשים המטפל/ת שלך לגבי מתי לחזור לביצוע בדיקת בטא ואולטרסאונד חוזר, בתקווה שהדימומים ייפסקו עד אז.

לגבי השאלה השניה, השתדלי לנוח, לא להתאמץ, לחכות בסבלנות ולקוות שהכל יהיה בסדר.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!