שאלה - שרירן (מיומה) בהריון

השאלה:
אני בשבוע ה-15 של הריון עם תאומים לאחר טיפולים. בבדיקה סקירה מוקדמת התגלתה מיומה בקיר אחורי תחתון בגודל 65 על 69 מילימטר. רציתי לדעת מה ההשלכות לגבי ההריון ולקבל מידע שיעזור לי להפיג את המתח.


תשובה:


בדרך כלל מיומה ברחם בזמן הריון אינה גורמת לסימפטומים ואינה גורמת לפגיעה בעובר או בהריון. אבל, בכל זאת יכולים להופיע הסימפטומים הבאים: כאבי בטן, לחץ מוגבר לתת שתן, עצירות, תנוחה פחות נוחה של העובר ולכן קושי בלידה וגינלית, דימומים קלים מהנרתיק (שאינם פוגיעים בעובר), לידה מוקדמת.

המיומה יכולה לגדול במהלך ההריון בגלל ההורמונים של ההריון. בדרך כלל לא עושים שום דבר לגבי המיומה מלבד מעקב. וכאמור, ברוב המקרים, ממצא זה אינו גורם לפגיעה בעובר או בהריון.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!